MAD & BOLIG

BOLIG BEHOV

Ørkenrotter skal først og fremmest have et sted at bo, drikkemuligheder og det rigtige at spise. Her er nogle af vores forslag.
Ørkenrotte skal aldrig bo for småt eller for stort. Begge ting kan have sine ulemper. 2 ørkenrotter skal aldrig gå i mindre plads end  60 x 30 x 40 cm, som er ca. det samme som et 54 liter akvarier. Så kan man nogenlunde (Med forbehold) plusse op efter antal af ørkenrotter. Dog ikke hvis du avler. Der finde forskellige slags vandflaskeholder, der er smarte at købe i forhold til hvilket bur du køber.

 

BUR

Ørkenrotters rede i buret skal helst være lukket med mulighed for 2 udgange og gerne med rør i. Hvis du gør det rigtigt, vil man opleve at de aldrig gnaver den i stykker.

DRIKKEFLASKEHOLDER
Man kan ikke helt undgå at drikkeflasker drypper i starten. Det vigtigste er bare at de stopper efter 2-3 dage max.
Så skal man sikre sig kuglen ike er for stram og den bliver rengjort for kalk i røret.

STRØELSE

Der findes forskellige type  strøelse man kan bruge i sit bur og nogen der er bedre end andre hvis ens ørkenrotter har allergier.

En god ide er også at blande forskellige typer, for at give mere struktur til de huller og gange ørkenrotterne graver.

ØRKENROTTENS FØDEKILDE

Vilde mongolske ørkenrotter er altædende gnavere som instinkter hamstre mad til deres kamre, for at kunne overleve på de tørre sletter og kolde måneder.  En god foder-miks omfattes af en god varieret kost af frø, frugt, grøntsager, nødder og proteiner. Man kan få færdigblandet foder i butikkerne, men man kan også selv lave en godt blanding, dog kræver det sit, da man selvfølgelig skal tag højte for om det er unge, gravide, ældre m.v.  Nedenfor er nogle af de mange fødevarer, du kan fodre din ørkenrotter.

DO IT YOUSELF

Der er penge at spare når det kommer til ting til dine ørkenrotter som kan findes i dit eget hjem, hvis bare man er lidt kreativ.

Et bur kan både være for lille og for stort...

Copyright © since 2002 - 2017 Gerbil.dk. All rights reserved